Ključarski servis, hitne intervencije, otključavanje svih vrsta brava uključujući i za automobile

Česta pitanja – upute za sigurnost

Da li ste znali da je sigurnost relativna?

Mnogi vjeruju da su sigurni samim time što su vrata i prozori zatvoreni. Drui pak vjeruju da je sklapanje police osiuranja protiv provale – sa odgovarajućom premijom – dovoljna zaštita. Broj provala koji je u porastu dokazuje nažalost suprotno.

Problem ne leži u umjetnosti provale, nego u većini slučajeva u našem bezbrižnom odnosu prema nepotrebnim slabim točkama. Što nam koriste lijepa ulazna vrata, ako se mogu provaliti pomoću odvijača ili jednostavnim jakim udarcem?

Ovako lopovi dolaze do Vaših vrijednosti:

  • Preko 42% ulazi kroz kućna vrata, 10% provaljuje u obiteljske kuće kroz stražnja vrata, 9% uspjeva ući kroz pokrajni prozor, 7% koristi ostale prozore ili balkonska vrata, jedva 2% koristi kopiju ključa
  • Preko 50% provala vrši se na ulaznim vratima pomoću poluge
  • 9% koristi obična kliješta, 3% jednostavni odvijač, 1,8% koristi čekić ili sjekiru, 1,3% koristi bušilicu, 0,2% ulazi u prostor pomoću pile, samo 2% posjeduju kopiju ključa, gotovo 30% ulazi u kuću ili stan BEZ ikakvog alata

Investirajte nešto vremena u mjere sigurnosti, onda možete u miru uživati u životu!

Vaše područje ulaznih vrata pokazuje slabe točke?

Obična brava nezamisliva je za korištenje na ulaznim vratima. Brava se najjednostavnijim sredstvima kao npr. odvijačem može u par sekundi otključati.

Jedna jedina točka zaključavanja (zasun brave) na Vašim ulaznim vratima je premalo, jer postoji opasnost od provale pomoću poluge. Koristite zbog toga masivnu bravu sa dvostrukim ili višestrukim zaključavanjem.

Rapido-metoda – provalnički trik

Traje samo par sekundi i lopov je u Vašem stanu. Opremljen sa nekoliko sirovih ključeva koje je sam pripremio za obične cilindre i jednim čekićem – provalnički set koji se može kupiti u svakom dućanu – brava je provaljena u trenu. Udaranjem ključa bolcni u cilindru padaju prema dolje u jednom trenu – i provalnički ključ otvara.

Kako možete štititi svoje vlasništvo?

Kupujte samo visokovrijedne cilindre sa sigurnosnim karticama i montirajte zaštitne rozete kako biste sakrili ime proizvoda.